Supa de mustar

La multi ani si toate cele bune in Noul An 2018!
Incepem noul an cu o supa crema de mustar dupa o reteta olandeza. Sper sa va placa, e foarte simplu de facut si este foarte gustoasa. Mustarul se poate adauga la urma in functie de preferinte – daca doriti supa mai acrisoara sau mai dulce.

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 1 ceapa tocata marunt
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– 2 fire de praz mai mici taiate rondele (sau 1 fir de praz mai mare)
– 2 cartofi taiati cubulete
– 2 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 100 g smantana
– 3-5 linguri mustar Dijon
– sare
– piper
– putin unt de cocos
– o lingura patrunjel tocat pentru servire

Mod de preparare:

Prajiti legumele in unt de cocos timp de 3 minute pana se caramelizeaza. Adaugati supa de legume si fierbeti timp de 15-20 de minute pana se inmoaie legumele. Opriti focul si lasati sa se raceasca putin.

Puneti supa in blender, adaugati smantana, sare, piper dupa gust si amestecati la viteza maxima pana devine crema. Turnati supa intr-un castron.

Adaugati mustarul in supa putin cate putin si gustati pentru a nu fi prea acra (depinde si de tipul de mustar pe care il alegeti). Amestecati usor cu o lingura pana se omogenizeaza.
Serviti cu patrunjel tocat deasupra si cu multa pofta!

 



Categories: Fara gluten, Olandez, Supe si ciorbe, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: