La multi ani si toate cele bune in Noul An 2018!
Incepem noul an cu o supa crema de mustar dupa o reteta olandeza. Sper sa va placa, e foarte simplu de facut si este foarte gustoasa. Mustarul se poate adauga la urma in functie de preferinte – daca doriti supa mai acrisoara sau mai dulce.
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 1 ceapa tocata marunt
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– 2 fire de praz mai mici taiate rondele (sau 1 fir de praz mai mare)
– 2 cartofi taiati cubulete
– 2 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 100 g smantana
– 3-5 linguri mustar Dijon
– sare
– piper
– putin unt de cocos
– o lingura patrunjel tocat pentru servire
Mod de preparare:
Prajiti legumele in unt de cocos timp de 3 minute pana se caramelizeaza. Adaugati supa de legume si fierbeti timp de 15-20 de minute pana se inmoaie legumele. Opriti focul si lasati sa se raceasca putin.
Puneti supa in blender, adaugati smantana, sare, piper dupa gust si amestecati la viteza maxima pana devine crema. Turnati supa intr-un castron.
Adaugati mustarul in supa putin cate putin si gustati pentru a nu fi prea acra (depinde si de tipul de mustar pe care il alegeti). Amestecati usor cu o lingura pana se omogenizeaza.
Serviti cu patrunjel tocat deasupra si cu multa pofta!
Categories: Fara gluten, Olandez, Supe si ciorbe, Vegetarian
Leave a Reply