Chili con carne este un preparat in stil mexican cu carne tocata, rosii, fasole si ardei iute. Daca nu doriti sa fie iute, preparati-l fara ardei iute si serviti mancarea cu sos salsa iute sau cu rondele de ardei iute (aceasta optiune am incercat-o si eu de cateva ori si a fost potrivita pentru copii).
Ingrediente (organice) – pentru 4-6 persoane:
– 500 g carne tocata (de obicei de vita)
– 250 g fasole rosie gatita (sau conserva)
– 250 g pasta de rosii
– 1 ardei gras taiat marunt
– 1 ceapa mare taiata marunt
– 3-4 catei de usturoi tocati marunt
– 2 ardei iuti
– coriandru macinat
– cumin macinat
– sare
– piper
– o lingura unt de cocos
Pentru servit:
– chipsuri de porumb
– lipii tortilla
– rondele de ardei iute
– sos salsa (reteta AICI)
– smantana (creme fraiche)
Mod de preparare:
Intr-o cratita mai mare (eu am folosit wok-ul) caliti in unt de cocos ceapa, usturoiul, ardeiul gras si ardeiul iute. Dupa 3-5 minute cand s-au inmuiat legumele adaugati carnea si caliti in continuare timp de 10 minute. Amestecati sa nu se arda.
Adaugati pasta de rosii si condimentele dupa gust apoi lasati la fiert timp de 30 de minute la foc mic pana se ingroasa. Amestecati din cand in cand sa nu se arda. La sfarsit adaugati fasolea si mai dati un clocot.
Serviti cu lipii (wrap) sau cu chipsuri de porumb. Se mai poate adauga si sos salsa (reteta AICI), smantana sau rondele de ardei iute. S-aveti muuuuulta pofta!
Categories: Carne, Feluri principale, Mexican
Leave a Reply