Salata mexicana

Mi se intampla adesea sa am lipsa de inspiratie si criza de timp cand este vorba de gatit. Dar imi doresc totusi ceva proaspat si apetisant (mai ales ca afara este toamna tarzie, umeda si totul in jur arata cam gri…).
Asa ca pentru astazi am gatit o salata colorata: salata mexicana cu boabe de fasole, porumb, ardei colorat si masline Kalamata – delicios si usor de preparat in orice sezon. Si mai ales rapid.

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 400 g fasole cu bobul lung şi rosu fiarta (se poate folosi fasole din conserva sau fasole proaspata, hidratata si fiarta apoi – mai multe despre boabe AICI)
– 200 g porumb (la conserva)
– 1 ardei gras rosu taiat cubulete
– 1 gogosar taiat cubulete
– 2 morcovi fierti taiati bucati mici
– 1 legatura patrunjel taiat marunt
– 100 g masline taiate rondele
– 1 lingura mustar
– sare
– piper alb
– otet de mere
– ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Scurgeti bine fasolea si porumbul de zeama.

Amestecati usor, sa nu se striveasca, toate ingredientele de mai sus cu mustarul, sare si piper. Adaugati otet de mere si ulei de masline dupa gust. Serviti proaspata cu patrunjel verde deasupra!



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Mexican, Salate, Vegan

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: