Supa de conopida – simpla si gustoasa. Aroma sa este data de combinatia dintre conopida si migdale.
Este o supa vegana pe care o puteti prepara cu orice tip de lapte vegetal (care sa nu fie foarte dulce) sau cu orice tip de nuci si alune (macademia, caju, migdale). Eu am folosit migdale deoarece mi se par mai aromate. Secretul este sa lasati migdalele in supa cu ceva timp inainte de a o pune in blender si de a folosi un blender de putere mare pentru a obtine o supa cat mai pufoasa si mai fina.
Ingrediente (organice) pentru 6 persoane:
– 1 conopida de marime medie taiata in bucati
– 200 g praz taiat rondele
– 2-2.5 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 200 ml lapte de soia/canepa
– 150 g migdale naturale, nesarate
– 50 ulei de masline extravirgin
– 3 catei de usturoi maruntiti
– o lingura unt de cocos
– sare
– piper
– putin patrunjel tocat/arpagic pentru servire
Mod de preparare:
Caliti usturoiul si prazul in unt de cocos timp de 3 minute apoi adaugati conopida. Mai caliti timp de 2 minute apoi adaugati supa de legume, putina sare si dati la fiert la foc mediu timp de 20-30 de minute pana se inmoaie conopida. Opriti focul si adaugati migdalele in supa apoi lasati sub capac timp de jumatate de ora sa se raceasca putin.
Puneti supa in blender, adaugati uleiul de masline si laptele vegetal si mixati la viteza mare timp de 1 minut. Potriviti de sare si piper. Serviti cu patrunjel tocat deasupra si cu crutoane de paine (reteta AICI).
S-aveti pofta buna si o toamna frumoasa!
Sursa retetei: healthyblenderrecipes.com
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan
Leave a Reply