Prazul este folosit cu succes in diverse retete: in supe si ciorbe, garnituri, tocanite, placinte, quiche, chiftele si multe altele. Eu il folosesc aproape zilnic mai ales pentru ca este o ruda apropiata a cepei si usturoiului pe care eu le ador 🙂 . Secretul este sa fie bine curatat deoarece de obicei printre frunzele sale se pote ascunde firicele de pamant si nisip.
Pentru azi va propun o delicioasa garnitura cu gust de toamna….si de praz cu sos de mustar si usturoi. Sper sa va placa.
Foto: Nico F.
Ingrediente (organice) pentru 4-6 persoane:
– 8 bucati de praz
– 8 catei de usturoi tocati marunt
– 50 ml ulei de masline extravirgin
– 3 linguri de mustar
– o lingurita sirop de agave
– sare
– piper
– putina apa
– putin patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se taie tulpina de la praz (pana la frunze) si se fierbe timp de 15 minute pana se inmoaie; cand este gata se taie fiecare fir de praz in jumatati si se aseaza pe un platou.
Se prepara sosul: intr-un bol amestecati usturoiul cu putin ulei si putina sare pana devine o pasta, pana se leaga putin. Se adauga mustarul si se amesteca in continuare incorporandu-se restul de ulei iar in final siropul de agave si se potriveste de sare si piper. Daca este nevoie adaugati 1-2 linguri de apa pentru a subtia compozitia.
Turnati sosul deasupra peste praz si ornati cu patrunjel verde tocat marunt. Serviti atat cald cat si rece. Enjoy!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Garnituri, Vegan
Leave a Reply