Soupe a pistou

Acesta este o supa originara din Nice si este foarte satioasa si bogata in proteine. Am descoperit-o in cartea mea de retete mediteraneene 😉 .
Se poate servi cu parmezan ras deasupra.

Ingrediente supa (organice) – pentru 4-6 persoane

– 250 g boabe de fasole uscata hidratata
– 2 lg ulei de masline
– 1 ceapa tocata marunt
– 2 rosii taiate cubulete
– o mana de fasole verde taiata in bucati
– 2 dovlecei mici taiati cubulete
– 2 morcovi taiati rondele
– 1 bulb de fenicul taiat cubulete
– 2 fire de praz taiat rondele
– 120 g macaroni sau vermicelli
– 2 l apa
– sare
– piper

Ingrediente sos Pistou:
– 2-3 catei de usturoi
– o mana de busuioc proaspat
– 1 rosie mare taiata in 4
– 125 ml ulei de masline
– 1-2 linguri de branza rasa parmezan sau pecorino

Mod de preparare:

Hidratati fasolea timp de 12 ore inainte de preparare (pentru mai multe despre boabe click AICI). Fierbeti fasolea timp de 10 minute si scurgeti apa.

Caliti ceapa in ulei de masline timp de 3 minute apoi adaugati restul de legume si lasati pe foc pana se calesc toate amestecand sa nu se arda. Adaugati apa si fierbeti tip de 30 de minute pana se inmoaie legumele apoi adaugati pastele si mai fierbeti timp de 5-8 minute impreuna. Potriviti de sare si piper.
Luati de pe foc si lasati sub capac.

Intre timp pregatiti sosul Pistou:

Mixati impreuna, incet, toate ingredientele pentru sos in asa fel incat sa nu se zdrobeasca complet.
Turnati sosul peste supa dupa ce ati luat-o de pe foc.

Puteti servi cu parmezan ras deasupra. Pofta buna!



Categories: Fara lactoza, Francez, Supe si ciorbe, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: