Ardei copt umplut cu branza

Am inceput sa prepar aceasta reteta acum cativa ani la sfarsit de primavara, cand inca mai aveam ardei copti in congelator pe care doream sa ii consum iar pe parcurs am imbunatatit reteta pentru a fi cat mai aromata si mai gustoasa. Asadar am testat mai multe tipuri de ardei copt (ardei gras, ardei capia), mai multe tipuri de branza ca umplutura si mai multe tipuri de ierburi aromatice.
Reteta finala v-o prezint mai jos.
Se poate prepara atat cu ardei copt proaspat cat si cu ardei copt congelat si cu variate tipuri de branza pe care le aveti la indemana (pe rand, nu impreuna bineinteles đŸ™‚ ): cu cascaval sau cu branza de burduf, puteti folosi cas sau telemea usor sarata sau mozzarella.

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 persoane:

– 350 g branza (ideal o branza usor sarata si nu foarte veche)
– 10-12 ardei copti (grasi sau capia)
– o lingura oregano uscat
– 75 ml ulei de masline extravirgin
– sare
– putina apa
– o tava dreptungiulara

Mod de preparare:

Coaceti ardeiul pe gratar si curatati-l de coaja arsa. Taiati branza in felii de 1 cm grosime. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Umpleti fiecare ardei cu o felie de branza si asezati-l in tava. Potriviti de sare daca mai este necesar. Presarati oregano uscat si uleiul de masline deasupra. Adaugati putina apa in tava (cam 1 cm).
Dati la cuptor timp de 40 minute pana se rumenesc ardeii deasupra iar branza este topita in interior.

Serviti calzi. Enjoy!



Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: