File de ton prajit

Pana nu demult, eram familiarizata doar cu gustul de ton conservat pe care il consumam in excursii sau, uneori in salate. Carnea proaspata de ton este rosiatica, mi se pare destul de uscata si are un gust complet diferit fata de tonul din conserva. In general tonul se prepara prajit in tigaie.
Eu am incercat file de ton proaspat cu aroma de rozmarin si tarhon servit cu garnitura de pastarnac cu unt topit. Un deliciu!

Ingrediente – pentru 4 persoane:
– 4 felii trunchi de ton a cate 2 cm grosime  (aproximativ 600 g)
– 2 linguri de tarhon maruntit
– 2 linguri rozmarin proaspat
– sare
– o lingura de unt de cocos pentru prajit

Incingeti bine tigaia in care urmeaza sa prajiti pestele. Sarati si condimentati cu tarhon si rozmarin bucatile de ton pe fiecare parte .

Adaugati untul de cocos in tigaie si reduceti focul pe mediu; prajiti tonul circa 1-3 minute pe fiecare parte (in functie de grosimea feliei) pana se rumeneste pe exterior iar interiorul ramane putin crud.

Serviti cu garnitura de pastarnac – reteta AICI. S-aveti multa pofta!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: