Mi-e cunoscuta aceasta garnitura de demult din carti de bucate, de pe retete online dar nu am incercat-o niciodata. Mi se parea cam ciudat sa mananci pastarnac simplu devreme ce doar la supe foloseam cate putin pentru un gust destul de puternic. Dar hei, nu esti o gospodina adevarata (sa nu ii zic un bucatatar adevarat ca asta este altceva) daca nu incerci si retete noi!
Asa ca m-am apucat de gatit garnitura de pastarnac si am fost surprinsa de aroma pe care am descoperit-o. Are un gust placut si totusi nu foarte puternic, este usor dulce, are textura foarte fina si este un adevarat deliciu servit in combinatie cu somon la cuptor sau somon innabusit. Va sfatuiesc sa-l incercati, pastarnacul fiind un aliment la indemana tuturor, mai ales in perioada rece.
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 500 g pastarnac curatat de coaja
– 50 g unt
– sare
– o lingura de patrunjel maruntit
Mod de preparare:
Taiati fiecare pastarnac in 2-4 bucati pe lungime si puneti-l in aburitor timp de 10-20 de minute (depinde de grosimea feliilor) pana se patrunde bine dar nu se inmoaie foarte tare. Scoateti pastarnacul din aburitor si lasati sa se raceasca putin pentru a-l putea manevra.
Topiti untul pe foc mic. Taiati pastarnacul in felii de cca. 1 cm grosime si asezati-l pe un platou.
Sarati si turnati deasupra untul topit. Decorati cu patrunjel verde tocat.
Serviti fierbinte cu somon la cuptor sau somon la gratar (o varianta de somon la gratar gasiti AICI).
Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Garnituri, Vegetarian
Leave a Reply