Prajitura cu prune

Astazi voi incerca o prajitura cu prune uscate din rezerva de toamna trecuta. Este o prajitura specifica sezonului rece cand fructele proaspete nu sunt accesibile si se potriveste numai bine cu primavara asta capricioasa. Este extrem de rapida si absolut delicioasa!

 

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 1 l lapte
– 4 oua
– 250 g prune uscate
– 250 g faina
– 150 g zahar de cocos sau xilitol
– unt de cocos pentru uns tava
– o tava dreptunghiulara

Mod de preparare:

Hidratati prunele timp de 30 de minute in putin ceai aromat si acrisor sau in apa. Scoateti prunele din ceai/apa si scurgeti-le pentru a nu lasa zeama.

Incingeti cuptorul la 185 de grade Celsius.

Spargeti ouale intregi si amestecati cu zaharul/xilitolul pana devin spuma; adaugati faina putit cate putin si amestecati usor sa nu faca cocoloase. Adaugati in paralel si laptele cate putin pentru a subtia coca.
La sfarsit adaugati prunele si turnati prajitura in tava apoi dati la cuptor timp de 40 de minute pana se rumeneste.

Serviti atat calda cat si rece. S-aveti pofta!



Categories: Deserturi, Vegetarian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: