Astazi voi incerca o prajitura cu prune uscate din rezerva de toamna trecuta. Este o prajitura specifica sezonului rece cand fructele proaspete nu sunt accesibile si se potriveste numai bine cu primavara asta capricioasa. Este extrem de rapida si absolut delicioasa!
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 1 l lapte
– 4 oua
– 250 g prune uscate
– 250 g faina
– 150 g zahar de cocos sau xilitol
– unt de cocos pentru uns tava
– o tava dreptunghiulara
Mod de preparare:
Hidratati prunele timp de 30 de minute in putin ceai aromat si acrisor sau in apa. Scoateti prunele din ceai/apa si scurgeti-le pentru a nu lasa zeama.
Incingeti cuptorul la 185 de grade Celsius.
Spargeti ouale intregi si amestecati cu zaharul/xilitolul pana devin spuma; adaugati faina putit cate putin si amestecati usor sa nu faca cocoloase. Adaugati in paralel si laptele cate putin pentru a subtia coca.
La sfarsit adaugati prunele si turnati prajitura in tava apoi dati la cuptor timp de 40 de minute pana se rumeneste.
Serviti atat calda cat si rece. S-aveti pofta!
Categories: Deserturi, Vegetarian
Leave a Reply