De multe ori am fost in situatia de a pregati ceva foarte rapid – mai rapid decat Aperitivele mele rapide – dar gustos si satios in acelasi timp. Astfel ca un platou cu branzeturi, cu fructe sau cu peste a fost intotdeauna o solutie la indemana. Iata mai jos cateva sugestii si combinatii:
Pentru platoul cu branzeturi am ales:
In partea stanga a imaginii – un triunghi de branza frantuzeasca Brie, o bucata de branza de capra (medie spre veche), o crema de branza de capra usor sarata (proaspata), un triunghi de branza Chedar si o branza de vaca (medie) cu trufe.
In partea de sus a imaginii – un trunghi de branza Mercaire si o bucata de Gorgonzola.
Pentru servirea branzeturilor am folosit struguri proaspeti si smochine uscate, nuci sau masline in functie de preferintele fiecaruia.
Si, pentru ca toate gusturile sa fie acoperite, am adaugat si un platou cu sunca Prosciutto crudo si felii de pepene proaspat.
Pentru platoul cu peste am folosit file de somon afumat, hering afumat si file de pastrav afumat pe care le-am servit cu ridichii proaspete, rosii cherry si felii de avocado.
Pentru decor am folosit frunze de salata verde.
Ambele variante de platouri – branzeturi sau peste – ar merge cu un vin alb sec sau demisec, usor aromat.
Mult succes si pofta buna!
Categories: Aperitive si gustari
Leave a Reply