Ca in fiecare an de Pasti, ne place sa inrosim oua (respectiv sa le fierbem in coji de ceapa) si sa le ciocnim impreuna cu cei cu care sarbatorim. Mie imi raman cateva oua de fiecare data asa ca m-am gandit sa le folosesc la o salata cu somon afumat si telina.
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 200 g somon afumat
– 4 oua fierte tari
– o ceapa rosie taiata marunt
– 100 g telina radacina curatata
– 300 g iaurt de soia
– zeama de la 1/2 lamaie
– 30-50 ml ulei de masline extravirgin
– un buchet de patrunjel tocat marunt
– o lingurita sirop de agave
– piper
– sare optional
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti somonul in folie de aluminiu in cuptor timp de 20-25 de minute pana se patrunde bine. Cand este gata lasati sa se raceasca si maruntiti-l cu furculita.
Eu am folosit o bucata de muschi de somon afumat dar se poate folosi si file de somon ambalat in vid in folie de plastic. Important este sa fie putin afumat deoarece ii confera un gust mai puternic.
Taiati telina in felii de 1 cm grosime. Puneti in aburitor timp de 15 de minute pana se patrunde dar nu se inmoaie foarte tare. Cand este gata lasati sa se raceasca apoi taiati telina fasii lungi si apoi cubulete mici.
Fierbeti ouale tari. Lasati sa se raceasca si taiati-le cubulete mici.
Taiati ceapa rosie cubulete mici.
In castronul in care veti pregati salata puneti iaurtul de soia si amestecati incet cu uleiul de masline pana se incorporeaza tot uleiul.
Adaugati siropul de agave, sucul de lamaie, putin piper mozaic si patrunjelul tocat marunt si omogenizati bine.
Adaugati somonul, ceapa si telina si amestecati usor iar la sfarsit adaugati cubuletele de ou.
Dupa ce toate ingredientele sunt amestecate, gustati pentru a vedea daca mai este nevoie de sare – in general somonul afumat este foarte sarat si nu necesita sare suplimentar.
Inainte de servire dati la frigider timp de 1 ora. Serviti cu crackers.
Pofta buna!
Paste Fericit!
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply