Andive gratinate cu nuca

In ultima vreme m-am cam luat cu vorba si nu am mai postat retete dar asta nu inseamna ca nu am gatit 😀 .
Pentru azi va propun andive proaspete cu nuca si branza, gratinate la cuptor. Un deliciu!
Pentru aceasta reteta va recomand sa folositi o branza gen mozzarella sau cascaval, sa fie cat mai cremoasa si nu foarte sarata.

p2126419

Ingrediente (organice in masura in care le gasiti) – pentru 2 -4 persoane:

– 4 andive
– 150 g branza razuita (cascaval)
– 75 g nuci taiate in bucati mai mari
– ulei de masline
– sare
– jumatate de ceasca de apa

Mod de preparare:

Curatati andivele de partea amaruie conform procedurii de AICI si puneti-le la aburit in aburitor timp de 15-20 de minute pana se inmoaie.

Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungeti un vas termoizolant cu putin ulei de masline si apoi asezati andivele in el; potriviti de sare, adaugati bucatile de nuca deasupra si presarati branza razuita.
Adaugati putin ulei de masline peste andive si putina apa ca sa nu se arda dedesubt.

Acoperiti apoi vasul cu un capac si dati la cuptor timp de 20-30 de minute pana se rumenesc deasupra dar atentie sa nu se arda.
Serviti calde.

 

S-aveti pofta buna si un weekend relaxant!



Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: