In ultima vreme m-am cam luat cu vorba si nu am mai postat retete dar asta nu inseamna ca nu am gatit 😀 .
Pentru azi va propun andive proaspete cu nuca si branza, gratinate la cuptor. Un deliciu!
Pentru aceasta reteta va recomand sa folositi o branza gen mozzarella sau cascaval, sa fie cat mai cremoasa si nu foarte sarata.
Ingrediente (organice in masura in care le gasiti) – pentru 2 -4 persoane:
– 4 andive
– 150 g branza razuita (cascaval)
– 75 g nuci taiate in bucati mai mari
– ulei de masline
– sare
– jumatate de ceasca de apa
Mod de preparare:
Curatati andivele de partea amaruie conform procedurii de AICI si puneti-le la aburit in aburitor timp de 15-20 de minute pana se inmoaie.
Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungeti un vas termoizolant cu putin ulei de masline si apoi asezati andivele in el; potriviti de sare, adaugati bucatile de nuca deasupra si presarati branza razuita.
Adaugati putin ulei de masline peste andive si putina apa ca sa nu se arda dedesubt.
Acoperiti apoi vasul cu un capac si dati la cuptor timp de 20-30 de minute pana se rumenesc deasupra dar atentie sa nu se arda.
Serviti calde.
S-aveti pofta buna si un weekend relaxant!
Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply