As vrea sa incep anul acesta asa cum se cuvine – cu La multi ani! si tot ce va doriti in Noul An. La cat mai multe retete delicioase si mancare sanatoasa!
Pentru azi am pregatit un ragout de ciuperci absolut delicios. Secretul sau este combinarea a cat mai multor tipuri de ciuperci si respectarea timpilor de fierbere (daca se fierb prea mult ciupercile se inmoaie).
Ingrediente – pentru 4 persone:
– 800 g ciuperci proaspete de tipuri diferite (champignons alb si maro, pleurotus, shiitake, galbiori etc) taiate in bucati de marime medie
– 1 ceapa taiata marunt
– 3 catei de usturoi taiati marunt
– un varf de lingurita de cimbru uscat
– 250 g supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta vegeta AICI)
– 30 g faina
– 100 g smantana (sau crema de soia vegetala)
– 2 linguri de patrunjel proaspt tocat marunt
– sare
– piper
– o lingura unt de cocos pentru prajit
Mod de preparare:
Curatati ciupercile si indepartati coditele tari.
Calitit ceapa si usturoiul in unt de cocos timp de 3-5 minute pana se rumenesc apoi adaugati ciupercile si cimbrul si caliti timp de 5 minute amestecand sa nu se arda.
Amestecati faina cu cateva linguri de supa de legume si turnati peste ciuperci alaturi de restul de supa. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
Cand este gata adaugati smantana, patrunjelul, potriviti de sare si piper si luati de pe foc.
Serviti cald cu paine prajita. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply