Nu gatesc foarte des carne insa atunci cand o fac aleg o carne slaba de vitel, pui sau curcan.
Aceasta tocanita este una speciala deoarece necesita aproape 4 ore de pregatire dar la sfarsit carnea este foarte moale incat ti se topeste in gura. Pentru tocanita am ales muschi de vitel de la tara pe care l-am taiat in cubulete pe lungimea fibrei si inainte de preparare l-am oparit si apoi l-am spalat. In acest fel o mare parte din toxinele continute de carne au fost eliminate inainte de a ajunge in mancare.
Ingrediente (organice) – pentru 6 persoane:
– 1.5 kg muschi proaspat de vitel taiat in cubulete de aproximativ 3-5 cm
– 3 cepe medii taiate marunt
– 3-4 linguri de otet
– 2-3 linguri de miere/sirop de agave
– 2 linguri de faina
– apa
– un pahar mic de vin rosu
– cateva frunze de dafin
– piper
– sare
– o lingura unt de cocos pentru calit
– 3 cepe medii taiate marunt
– 3-4 linguri de otet
– 2-3 linguri de miere/sirop de agave
– 2 linguri de faina
– apa
– un pahar mic de vin rosu
– cateva frunze de dafin
– piper
– sare
– o lingura unt de cocos pentru calit
Mod de preparare:
Taiati carnea in cubulete si opariti-o timp de 3 minute apoi spalati-o cu apa curata, strecurati si puneti-o la calit in unt de cocos.
Adaugati putina apa pana ajunge la nivelul carnii si puneti la foc mic sub capac timp de 2 ore. Potriviti de sare, piper si adaugati frunzele de dafin. Verificati din cand in cand sa aiba suficienta apa.
Dupa cele 2 ore adaugati ceapa taiata marunt si, daca mai este necesar, completati cu putina apa. Lasati sub capac la foc mic inca 1 ora jumate. Amestecati din cand in cand.
Dupa 3 ore si jumatate zdrobiti carnea cu o lingura de lemn pana sa marunteste si raman doar bucatele mici; verificati apa sa fie pana la nivelul carnii in cratita. Adaugati indulcitorul, otetul, vinul si faina inmuiata cu putina apa pentru a nu forma cocoloase. Amestecati bine pana se omogenizeza.
Mai lasati 15-20 de minute pe foc sub capac.
Serviti cu garnitura de cartofi – AICI sunt cateva variante de piure de cartofi cu diverse legume.
S-aveti pofta!
S-aveti pofta!
Categories: Carne, Fara lactoza, Feluri principale, Olandez
Leave a Reply