Se stie ca varza de Bruxelles are un continut ridicat de fier si este un antioxidant puternic – la fel ca multe alte legume de altfel – astfel ca o dieta bazata pe legume este foarte sanatoasa. Trecand peste partea cu curatatul capatanilor de varza, imi place sa consum varza de Bruxelles atat in ciorbe cat si ca garnitura. De data aceasta am incercat varza de Bruxelles ca fel principal cu caju prajit si cu unt – delicios!
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 1 kg varza de Bruxelles
– 200 g caju
– 100 g unt
– sare
Mod de preparare:
Se curata varza de Bruxelles si se pune in aburitor timp de 20 de minute pana se patrunde bine insa atentie sa nu se inmoaie.
Se prajeste caju dupa reteta de AICI pana se rumeneste putin dar sa nu se arda.
Cand este fiarta varza, se toarna intr-un castron si se adauga untul deasupra amestecandu-se usor cu o lingura de lemn pana se topeste untul.
Potriviti de sare si serviti calda. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply