Varza de Bruxelles cu caju

Se stie ca varza de Bruxelles are un continut ridicat de fier si este un antioxidant puternic – la fel ca multe alte legume de altfel – astfel ca o dieta bazata pe legume este foarte sanatoasa. Trecand peste partea cu curatatul capatanilor de varza, imi place sa consum varza de Bruxelles atat in ciorbe cat si ca garnitura. De data aceasta am incercat varza de Bruxelles ca fel principal cu caju prajit si cu unt – delicios!

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 1 kg varza de Bruxelles
– 200 g caju
– 100 g unt
– sare

Mod de preparare:

Se curata varza de Bruxelles si se pune in aburitor timp de 20 de minute pana se patrunde bine insa atentie sa nu se inmoaie.
Se prajeste caju dupa reteta de AICI  pana se rumeneste putin dar sa nu se arda.
Cand este fiarta varza, se toarna intr-un castron si se adauga untul deasupra amestecandu-se usor cu o lingura de lemn pana se topeste untul.
Potriviti de sare si serviti calda. Pofta buna!

 



Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: