Salata de mazare maronie

Mazarea maronie sau mazarea de camp este un tip de mazare de culoare verde-gri atunci cand este proaspata si maronie atunci cand este uscata. Gustul sau este mai aproape de gustul de naut sau de fasole si este absolut delicioasa. De aceea reteta de mai jos se poate prepara atat cu mazare maronie uscata cat si cu diverse boabe de fasole sau naut.

Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:

– 250 g mix de boabe de fasole sau mazare maronie fierte
– 2 rosii taiate cubulete
– 2 bucati de praz taiate rondele (circa 300 g)
– o ceapa rosie taiata julien
– un catel de usturoi tocat marunt
– un varf de lingurita de boia (chili sau dulce)
– 50 g smantana (eu am folosit crema de soia)
– sare
– piper
– o lingurita unt de cocos pentru prajit
– chipsuri de porumb pentru servit
– smantana (creme fraiche) pentru servit
– sos chili pentru servit
– wok pentru preparare

Mod de preparare:

Incingeti wokul si topiti untul de cocos apoi adaugati ceapa si usturoiul si caliti timp de 1 minut; adaugati rondelele de praz si caliti in continuare inca 3 minute apoi rosiile la sfarsit si mai caliti 3 minute. Adaugati condimentele si smantana (sau crema de soia), omogenizati bine apoi adaugati boabele de mazare fierte si opriti focul.

Se serveste cu chipsuri de porumb si optional cu smantana si sos chili. Enjoy!



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: