Supa de castane

Pana nu trece toamna si mai ales castanele salbatice haideti sa preparam o supa de castane. Pentru mine este o supa cu gust de toamna tarzie…de iarna care se apropie.
Reteta imi tot aparea in fata inca din primavara cand rasfoiam cartea de retete dar pana acum nu am avut timp sa culeg castane. Desi am folosit multe castane, gustul lor nu este atat de pregnant in supa. Cu toate acestea este o supa interesanta. Iata reteta:

Ingrediente – pentru 4 portii:

– 500 g castane
–  3/4 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 200 g telina radacina feliata
– 1 ceapa alba taiata in bucati mari
– 200 ml lapte (eu am folosit lapte de canepa dar se poate folosi si de soia sau lapte animal)
– 50 g unt
– sare

Mod de preparare:

Fierbeti castanele timp de 30 de minute.
Acum urmeaza partea mai laborioasa – scoaterea miezului din castanele fierte. Dar nu disperati – e o ocazie buna pentru socializare si relaxare: porniti o muzica buna, cereti ajutorul celor din familie si incepeti. Decojiti castanele folosind un cutit pentru a cresta coaja si scoateti miezul intr-un castron.

Puneti la fiert sub capac supa de legume cu miezul de castane, telina si ceapa timp de 20-25 de minute. Cand este gata lasati putin la racit apoi dati in blender pana devine crema. Adaugati laptele si untul, potriviti de sare si mai mixati pana devine spumoasa.

Serviti cu paine prajita. Pofta buna!



Categories: Fara gluten, Supe si ciorbe, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: