Pizza cu somon

Indiferent de varianta dietei pe care o adoptati sunt sigura ca la un moment dat pizza va face parte din meniul Dvs. Ganditi-va la o pizza calda, aromata si cat mai colorata…yammy. Deja mi-e pofta!
De data aceasta am pregatit pizza cu somon file (putin afumat) si branza dar daca doriti o pizza vegetariana, in loc de somon se pot folosi o varietate de alte tipuri de branza – gorgonzola, feta si ricotta.

Ingrediente (organice) – pentru 4 tavi de pizza cu diametrul de 22 cm:

Aluat:
– 500 g faina
– 350 g lapte
– 7 linguri ulei de masline extravirgin
– 25 g drojdie
– sare
– putin ulei de masline pentru uns masa de lucru

Pizza:
– 3 linguri ketchup de casa pe fiecare tava de pizza (reteta ketchup e casa AICI)
– 300 g somon afumat
– 1 ardei gras taiat felii subtiri
– 12 ciuperci champignon taiate felii subtiri
– 300 g de branza (cascaval sau emmentaler sau chiar mozzarellla) razuita marunt
– oregano
– sare
– piper

Preparare aluat:

Ingredientele se tin la temperatura camerei inainte de folosire.
Se pune drojdia in 100 ml lapte caldut, se adauga 2-3 linguri de faina si se amesteca pana devine ca o pasta – aceasta este maiaua pentru aluat.
Se lasa 15-25 minute sa fermenteze dupa care se adauga restul ingredientelor in aceasta ordine: sarea, uleiul si faina alternativ cu laptele si se framanta incet astfel incat sa rezulte un aluat elastic si potrivit de moale – adica sa se poata modela usor cu mana fara sa fie prea dur sau sa curga printre degete. Daca este nevoie se mai adauga/reduce laptele in functie de calitatea fainii.
Se lasa timp de 30-45 de minute la dospit – in functie de temperatura camerei – pana isi dubleaza volumul.
Se unge masa de lucru cu putin ulei de masline, se asaza aluatul pe masa si se imparte in 4 bucati egale. Din fiecare bucata de aluat se modeleaza o coca rotunda, ca o minge  si se intinde cu mana dupa forma tavii. Se aseaza in tava si se niveleaza astfel incat sa ajunga putin pe marginea tavii.

Preparare pizza:

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Impartiti ingredientele in 4 parti egale.

Luati prima tava cu aluat. Puneti cate 3 linguri de ketchup si intindeti-le pe suprafata aluatului. Asezati deasupra somonul, apoi ardeiul si ciupercile. Condimentati cu sare, piper si oregano.


Dati la cuptor timp de 13-15 de minute pentru a se coace partial aluatul si legumele. Scoateti apoi din cuptor si presarati branza razuita pe toata suprafata tavii si dati din nou la cuptor pentru 3-5 minute pana se rumeneste branza si aluatul pe margine. Eu am folosit branza olandeza de capra care este un fel de cascaval mai moale.
Serviti calda cu ketchup de casa. Un deliciu!



Categories: Paste&pizza, Peste si fructe de mare

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: