Aceasta salata se serveste ca aperitiv si este foarte hranitoare; daca va plac muraturile puteti pune portie dubla de varza murata dar aceasta nu trebuie sa fie foarte sarata. Este o salata usor de preparat insa unele ingrediente trebuie pregatite din timp (nautul, rosiile uscate).
Eu am servit-o cu diverse ocazii atat in familie cat si prietenilor si a avut mereu succes.
Ingrediente (organice):
– 1 1/2 cana naut hidratat (mai multe detalii AICI)
– 1 ceapa alba taiata marunt sau 2-3 fire de ceapa verde taiate rondele
– 2-3 catei de usturoi taiati marunt
– 2 linguri sos de soia Tamari fara gluten
– 2-3 linguri ulei de canepa
– 1 cana de varza murata tocata marunt
– optional 2 rosii deshidratate (hidratate in prealabil 2 ore)
– optionale 1 castravete mediu taiat cubulete
Mod de preparare:
Nautul hidratat se spala bine apoi se pune la fiert la foc mediu timp de 45 de minute pana se inmoaie. Se lasa la racit apoi se strecoara si se freaca bine cu mainile pentru a se indeparta cojile. Inainte de a se pune in salata se spala sub jet de apa rece.
Intr-un castron se prepara dressingul pentru salata: se amesteca sosul de soia tamari cu uleiul de canepa, se adauga restul ingredientelor maruntite si se amesteca bine.
Se adauga nautul fiert si se omogenizeaza.
Se serveste rece. Se poate pastra la rece timp de 2-3 zile.
Enjoy!
Foto: Nico F.
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Vegan
Leave a Reply