Salata de varza murata cu naut

Aceasta salata se serveste ca aperitiv si este foarte hranitoare; daca va plac muraturile puteti pune portie dubla de varza murata dar aceasta nu trebuie sa fie foarte sarata. Este o salata usor de preparat insa unele ingrediente trebuie pregatite din timp (nautul, rosiile uscate).
Eu am servit-o cu diverse ocazii atat in familie cat si prietenilor si a avut mereu succes.

Ingrediente (organice):

– 1 1/2 cana naut hidratat (mai multe detalii AICI)
– 1 ceapa alba taiata marunt sau 2-3 fire de ceapa verde taiate rondele
– 2-3 catei de usturoi taiati marunt
– 2 linguri sos de soia Tamari fara gluten
– 2-3 linguri ulei de canepa
– 1 cana de varza murata tocata marunt
– optional 2 rosii deshidratate (hidratate in prealabil 2 ore)
– optionale 1 castravete mediu taiat cubulete

Mod de preparare:

Nautul hidratat se spala bine apoi se pune la fiert la foc mediu timp de 45 de minute pana se inmoaie. Se lasa la racit apoi se strecoara si se freaca bine cu mainile pentru a se indeparta cojile. Inainte de a se pune in salata se spala sub jet de apa rece.

Intr-un castron se prepara dressingul pentru salata: se amesteca sosul de soia tamari cu uleiul de canepa, se adauga restul ingredientelor maruntite si se amesteca bine.
Se adauga nautul fiert si se omogenizeaza.

Se serveste rece. Se poate pastra la rece timp de 2-3 zile.
Enjoy!

 

Foto: Nico F.



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Vegan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: