Nu imi amintesc exact unde am gasit aceasta reteta de pate insa mereu a avut mereu succes atunci cand l-am servit. Este foarte simplu de preparat si daca folositi un blender de putere mare va iesi foarte cremos.
Alegerea maslinelor este importanta de asemenea – acestea trebuie sa fie de calitate superioara (masline Kalamata rosii) si sa fie carnoase, nu uscate.
Pate-ul se poate servi cu bruschete, painici raw sau chiar cu peste, legume sau branza la grill pentru un plus de savoare; de asemenea se poate servi ca sos pentru chipsuri, pizza sau salate, se poate incorpora in omlete sau in crema de branza.
Ingrediente (organice):
– 1 cana caju (sau nuca)
– 1 cana masline negre kalamata fara samburi
– 3 linguri ulei de masline extravirgin
– 3 catei de usturoi
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 2 linguri frunze de busuioc maruntite (sau o lingurita de busuioc uscat)
Mod de preparare:
Puneti caju la inmuiat timp de 6 ore.
Puneti apoi toate ingredientele in blender si mixati bine pana devin pasta. Daca este nevoie pentru mixare, mai adaugati putina apa.
Dati la rece timp de o jumatate de ora inainte de a servi. Se poate pastra la frigider timp de 2-3 zile.
Rereta de paine raw AICI
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Pate-uri&spread-uri, Vegan
Leave a Reply