Tian de zucchini

Desi camara este plina de conserve si muraturi, boabe felurite si radacinoase uscate pentru iarna imi doresc sa gatesc ceva din ingrediente proaspete. Asa ca am ales niste zucchini verzi (organici), am luat cartea mea de retete mediteraneene si am preparat ceva foarte aromat si gustos incat am reusit sa atrag si vecinii si pe cel mic la masa. Am fost norocoasa ca am reusit sa fac cateva fotografii inainte ca tacamurile sa ajunga in tian-ul meu de zucchini.

Ingrediente (organice):

– 2 kg de zucchini taiati cubulete (cu coaja)
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– 120 g branza Gruyere razuita marunt
– 120 ml crema vegetala de soia non-OMG pentru gatit (sau smantana foarte slaba)
– 1 lingurita de nucsoara macinata
– o lingura de frunze de salvie maruntite
– sare
– piper

Mod de preparare:

Puneti cubuletele de zucchini in aburitor pentru 15 minute pentru a se inmuia. Lasati sa se raceasca.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti zucchini racit intr-un vas termoizolant, adaugati jumatate de branza razuita, crema vegetala, sare, piper, nucsoara si salvia. Amestecati bine pana se omogenizeaza apoi asezati compozitia uniform in vas si presarati deasupra restul de branza.
Coaceti timp de 15-20 de minute pana se rumeneste.

Pofta buna!

Sursa retetei: Mediteranean cookbook



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: