Porridge cu ghimbir

Un mic dejun hranitor, bogat in fibre si foarte gustos! Se poate servi cu miere sau cu un alt indulcitor natural.

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 persoane:

– 1 cana fulgi de ovaz
– 3 cani lapte de ovaz
– 1 cana de fructe uscate combinate (prune, mere, pere)
– 2 cm de ghimbir razuit
– 1 lingurita scortisoara macinata
– optional indulcitor pentru servit

Mod de preparare:

Taiati marunt fructele uscate apoi puneti-le in laptele de ovaz pentru a se rehidrata timp de 15-20 de minute.
Curatati si razuiti marunt ghimbirul.
Amestecati fulgii de ovaz cu scortisoara apoi adaugati laptele de ovaz cu fructele si ghimbirul si dati la fiert.

Cand incepe sa clocoteasca reduceti focul pe minim si amestecati continuu sa nu se prinda. Mentineti timp de 2-3 minute pe foc.
Serviti cald cu indulcitor deasupra: miere, sirop de agave sau indulcitor de mere (reteta AICI).

S-aveti o zi frumoasa!



Categories: Fara lactoza, Mic dejun, Vegan

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: