Sos tahini

Acest sos de tahini este o combinatie interesanta intre susan prajit, cumin, usturoi si lamaie si se potriveste perfect cu chiftelele falafel care sunt de felul lor mai uscate. Va invit sa-l incercati!

sos tahini

Ingrediente (organice):

– 1 iaurt de soia (250 g)
– 1 lingura cu varf de pasta tahini
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– zeama de la 1/2 lamaie
– sare
– ulei de masline extravirgin
– coriandru
– cumin

Mod de preparare:

Amestecati tahini-ul cu uleiul de masline, sare si condimente dupa gust pana devine ca o pasta; adaugati iaurtul de soia, zeama de lamaie si continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
Dati la frigider o jumatate de ora inainte de servire.

Se poate servi cu falafel si lipie – reteta de falafel AICI. Pofta buna!

sos tahini 2



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Sosuri&dressing-uri, Vegan

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: