Acest sos de tahini este o combinatie interesanta intre susan prajit, cumin, usturoi si lamaie si se potriveste perfect cu chiftelele falafel care sunt de felul lor mai uscate. Va invit sa-l incercati!
Ingrediente (organice):
– 1 iaurt de soia (250 g)
– 1 lingura cu varf de pasta tahini
– 3 catei de usturoi tocati marunt
– zeama de la 1/2 lamaie
– sare
– ulei de masline extravirgin
– coriandru
– cumin
Mod de preparare:
Amestecati tahini-ul cu uleiul de masline, sare si condimente dupa gust pana devine ca o pasta; adaugati iaurtul de soia, zeama de lamaie si continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
Dati la frigider o jumatate de ora inainte de servire.
Se poate servi cu falafel si lipie – reteta de falafel AICI. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Sosuri&dressing-uri, Turcesc, Vegan
Leave a Reply