Si aceasta zacusca este preparata doar din ingrediente biologice, este mai putin grasa si nu contine uleiuri rafinate. O varianta sanatoasa si gustoasa!
Este foarte important ca ardeii pentru aceasta reteta sa fie bine copti dar sa nu fie arsi.
Ingrediente (organice) – pentru 6-7 borcane de 400 g:
– 6 kg ardei capia
– 5 linguri mustar
– 200 ml ulei de masline extravirgin
– 200 ml suc de rosii (bulion)
– sare
– piper
– frunze de dafin
– optional 4 linguri de miere/sirop de agave
Mod de preparare:
Se coace ardeiul pe gratar, se curata de coaja si de cotoare, se stoarce si se toaca marunt prin masina de tocat.
Se pune uleiul in cratita, mustarul si bulionul si se amesteca la foc mic pana rezulta un sos. Se adauga ardeiul macinat si se potriveste de sare si piper. Se fierb toate ingredientele pentru aproximativ 1-1.5 ore amestecand des pana compozitia devine o pasta.
Se adauga indulcitorul si se mai da un clocot.
Se pune in borcane cat e calda, se inchid borcanele ermetic si se sterilizeaza in cuptor sau prin fierbere.
Sterilizare in cuptor – la temperatura de 90 grade timp de 1 ora. Se lasa in cuptor pana se racesc.
Sterilizare prin fierbere – se pun borcanele intr-o cratita mai mare cu apa pana la nivelul capacelor, cu prosoape dedesubt si deasupra si se fierb timp de 45 de minute. Se lasa in apa pana se racesc.
Se pastreaza la loc racoros timp de 8-12 luni iar dupa ce se deschide, borcanul se pastreaza in frigider.
Vezi si reteta de zacusca de vinete, zacusca de fasole, zacusca de dovlecei.
Categories: Conserve&muraturi, Fara gluten, Fara lactoza, Romanesc, Vegan
Leave a Reply