Legume la cuptor

O combinatie de culori si gusturi diferite – legume la cuptor cu ierburi de Provence. O garnitura ideala pentru mancarea de tofu sau de peste!

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 2 zucchini mici cu coaja
– 2 ardei de culori diferite, mai lungi
– 2 rosii
– 1 ceapa alba
– 1 ceapa rosie
– 350 g ciuperci Champignon albe sau maronii
– 50 ml ulei extravirgin de masline
– o ceasca de apa
– sare
– piper
– ierburi de Provence
– un vas termoizolant

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.

Spalati legumele cu exceptia ciupercilor si scoateti cotoarele din ardei. Curatati ciupercile cu o perie.
Taiati ceapa, ardeiul si zucchini in rondele mari, taiati ciupercile in sferturi si rosiile in felii.

Asezati legumele in straturi in vasul termoizolant incepand cu zucchini si ciupercile deoarece acestea se patrund cel mai greu, apoi continuati cu celelalte legume. Sarati si piperati fiecare strat, presarati ierburile de Provance deasupra.
La final turnati o ceasca de apa peste legume si uleiul de masline.

Acoperiti cu un capac si dati la cuptor 25 de minute cat sa se patrunda bine apoi scoateti capacul si mai lasati inca 20 de minute sa se rumeneasca putin.
Serviti ca si garnitura langa peste, friptura de tofu (reteta aici) dar si langa mancare de boabe (reteta aici) sau branza feta.

S-aveti pofta!

 



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Garnituri, Vegan

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: