Dhal

Lintea este un aliment proteic, bogat in fibre, foarte sanatos si gustos pe deasupra. Asadar nu poate sa lipseasca dhal-ul din meniul meu.
Am ales o reteta de dhal foarte aromata din cartea de retete a lui Jamie Oliver.

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 400 g linte rosie
– 2 lingurite de turmenic
– 1 lingurita de cumin
– 1 ceapa taiata marunt
– 2-3 catei de usturoi taiati marunt
– putin unt de cocos pentru prajit
– apa

Optional: (dar va sfatuiesc sa adaugati si aceste ingrediente pentru un plus de savoare)
– 1-2 ardei iuti taiati marunt (fara samburi, pentru a mai taia din tarie)
– 1 lingurita de garam masala
– 1 lingurita de coriandru macinat
– 1 cm cub de ghimbir tocat marunt
– 2-3 rosii taiate marunt

Mai multe despre linte – click AICI

Mod de preparare:

Puneti lintea la fiert in suficienta apa astfel incat sa fie cu doua degete deasupra boabelor. Adaugati turmenicul si putina sare si fierbeti aproximativ 15 minute pana se inmoaie. Mai adaugati apa daca este necesar. Lintea trebuie sa fie de consistenta unui porridge – nici prea subtire ca o supa crema dar nici prea groasa.

Separat caliti ceapa, usturoiul cu celelalte condimente (coriandru, garam masala daca folositi), cu ghimbirul, ardeiul iute si cu rosiile taiate marunt timp de 6-8 minute. Cand este gata adaugati lintea fiarta si amestecati foarte bine pana se omogenizeaza.

Pofta buna!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegan

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: