Imi plac foarte mult legumele gatite la wok – sunt rumenite dar in acelasi timp raman crude pe interior. De aceasta data am ales zucchini galbeni – favoritii mei in combinatie cu masline negre.
Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:
– 1 ceapa taiata julien
– 2 zucchini galbeni sau verzi (de aproximativ 500 g) taiati rondele
– 130 g masline fara samburi
– sare
– piper
– putin unt de cocos pentru uns wok-ul
Mod de preparare:
Incingeti bine wok-ul; ungeti cu putin unt de cocos.
Puneti ceapa la calit pentru 1-2 minute apoi adaugati feliile de zucchini amestecand continuu sau miscand wok-ul pentru inca 5 minute astfel incat dovleceii sa se rumeneasca pe toate partile.
Adaugati maslinele, potriviti de sare si piper si stingeti focul. Este gata pentru servit.
Eu am servit cu tofu (reteta aici) si cu dosas (reteta aici). Enjoy!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Garnituri, Vegan
Leave a Reply