Supa crema de praz

Incepand de toamna si pana primavara tarziu prazul poate rezista foarte bine daca se pastreaza intr-un loc intunecos si rece. Dupa ce am descoperit aceasta reteta n-a mai fost cazul sa ma intreb ce voi face cu gramada de praz ramas in beci. Asadar sa preparam o supa crema aromata de praz.

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 portii:

– 3 fire de praz (eu am folosit praz din gradina care este mai subtire, cel din supermarket este mult mai mare)
– 1 cartof
– 1 morcov
– 1 pastarnac mic
– 5 catei de usturoi
– 1 buchetel de patrunjel
– sare
– piper
– 20 ml ulei de masline
– 5-7 frunze de dafin
– o crenguta de rozmarin
– 1 varf de lingurita de cimbru
– 2,5 l apa sau supa de legume
– jumatate de lingurita de unt de cocos pentru prajit

Mod de preparare:

Se curata legumele si usturoiul.
Se taie prazul rondele, usturoiul marunt si se calesc impreuna. Se adauga apa sau supa de legume impreuna cu celelalte legume (cartoful, morcovul, pastarnacul), creanguta de rozmarin, cimbrul, frunzele de dafin si se fierbe 10-15 min sub capac la foc mic pana legumele devin moi. La sfarsit se adauga patrunjelul, acesta nu trebuie sa fiarba.

!!! Cand este gata supa, se scot afara crenguta de rozmarin si frunzele de dafin (atentie – sa iasa la numar).

Se pune apoi supa in blender cu uleiul de masline si se mixeaza pana devine o supa crema pufoasa nu foarte subtire. Daca doriti ca aroma de rozmarin sa fie mai pregnanta adaugati in blender si frunzele (acele) de rozmarin.

Per ansmablu aroma de dafin – rozmarin – cimbru trebuie sa fie discreta si sa nu se simta foarte tare. Se poate servi cu crutoane de paine (reteta crutoane de paine aici).

Pofta buna!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Supe si ciorbe, Vegan

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: