Shaorma vegana

Mancarea libaneza este pe lista mea de mancaruri favorite si de aceea am incercat sa prepar acasa o shaorma sanatoasa si la fel de gustoasa. Si am repetat experienta de foarte multe ori – de fiecare data avand acelasi succes.
Daca un copil nu mananca de obicei legume crude, aceasta este ocazia perfecta sa il convingeti – la mine a mers deoarece nu a putut rezista combinatiei de culori si gustului.

Ingrediente (organice) – pentru 6-8 portii:

– 2 rosii taiate cubulete (sau 10 rosii cherry taiate in jumatati)
– o jumatate de castravete lung taiat in felii marunte
– 2 morcovi razuiti
– 1 ceapa mare rosie taiata felii
– 1/3 salata iceberg taiata marunt
– sare
– tofu (vezi reteta de tofu aici)
– 6-8 lipii sau dosas (vezi reteta de dosas aici)
– 200 g sos de usturoi (vezi reteta sos de usturoi aici)

Mod de preparare:

Lipiile normale se incalzesc putin pe fiecare parte intr-o tigaie incinsa doar cat sa se inmoaie. Dosas se pregateste proaspat.
Legumele se sareaza putin.

In fiecare lipie se pun legume din toate felurile, tofu prajit si sos de usturoi apoi se ruleaza si se serveste cu muuuuuuuuulta pofta!



Categories: Fara lactoza, Feluri principale, Vegan

Tags:

1 reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: