Keukenhof – culoare, parfum si ….flori

As putea sa mai adaug: muzica, soare si pofta de viata.

Despre Keukenhof se spune ca este una dintre cele mai frumoase gradini cu flori de primavara din lume. Este situata in Lisse, langa Amsterdam si este a doua ca marime dupa gradina Miracle din Dubai.

Pe langa florile din gradina se pot admira si campurile colorate cu lalele care se intind pe cateva zeci de hectare in afara gradinii.
Gradina este deschisa in fiecare an de la sfarsitul lunii martie pana la mijlocul lunii mai si, conform cu site-ul oficial al parcului, in fiecare primavara aici se planteaza peste 7 milioane de bulbi avand o varietate de peste 800 de lalele. Pe langa lalele se pot vedea si alte flori de primavara; florile sunt cultivate afara in gradina insa pot fi vazute si in cadrul diverselor expozitii florale din pavilionele special amenajate.

In perioada in care am vizitat Keukenhof am vizionat 3 expozitii florale in interiorul pavilionelor: de orhidee, de trandafiri si de lalele. Fiecare pavilion a avut o tematica specifica in combinatie cu florile – orhideele si iubirea, trandafirii si opera lui Van Gogh, lalelele…si lumina.

Dar sa nu uitam de muzica intre timp…

In interiorul gradinii exista o moara veche ce ofera o foarte buna perspectiva asupra campurilor de lalele din imprejurimi. De asemenea se pot face plimbari cu barca pe canalele din jurul gradinii sau se pot degusta diverse specialitati olandeze la restaurantele si cafenelele parcului.

Si mai departe….no comments..Categories: Calatoriile mele, Olanda

Tags: ,

2 replies

  1. Minunat e putin spus! Sa va fie de bine plimbarea!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: