Frigarui cu carne

Ca si frigaruile cu tofu, frigaruile cu carne se pot pregati atat pe gratarul de afara, pe gratarul electric sau la cuptor. De asemenea trebuie lasate la foc mic pentru a se patrunde bine.

Frigarui carne (800x600) (2)_result

Ingrediente (organice):

– piept de pui taiat in cuburi mari
– ciuperci champignion taiate in jumatati
– ceapa alba taiata in bucati mari, fiecare bucata cu cate 2-3 foi
– ardei gras taiat in cuburi mari
– sare
– bete de de lemn pentru frigarui

Pentru marinada:
– usturoi pisat marunt
– ulei de masline extravirgin
– sos de soia (tamari)

Mod de preparare:

Sarati bucatile de carne si de legume. Asezati pe betele de frigarui ingredientele taiate in bucati, intercalate.

Pentru marinada – amestecati usturoiul cu putin ulei si sare pana incepe sa se lege (ca o maioneza) apoi adaugati restul de ulei si sos de tamari pana devine un sos lichid. Aplicati cu o pensula sosul pe frigarui si lasati 1 ora la rece inainte de a le pune pe gratar. Prajiti frigaruile pe gratar la foc mic pana se rumenesc.

Frigaruile se servesc calde cu sos de arahide (pentru reteta de sos click aici).
Vezi si frigarui cu tofu (reteta aici)

Pofta buna!
IMG_3981 (1024x631)_result

Foto: Nico F.



Categories: Fara lactoza, Feluri principale

Tags: ,

2 replies

  1. Excelenta ideea. Pe cand rata pe varza?
    Succes!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: