Ciuperci Portobello umplute

Ciupercile Portobello sunt proteice si foarte delicioase; se gatesc in general intregi, umplute deoarece sunt mai mari.

??????????????????????Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:

– 6 ciuperci Portobello proaspete
– o jumatate de dovlecel zucchini taiat cubulete mici
– 3-4 ciuperci mici (Champignon) taiate marunt
– 1 ceapa alba mica taiata marunt
– 2 catei de usturoi taiati marunt
– o jumatate de ardei gras taiat in bucati mici
– 3 linguri de pasta de rosii
– sare
– piper
– unt de cocos pentru calit legumele
– ulei de masline
– 120 g crema de tofu

Mod de preparare:

Curatati cu o periuta ciupercile Portobello proaspete, nu le spalati deoarece oricum lasa multa apa. Sarati ciupercile si puneti in fiecare ciuperca cate o lingurita de ulei de masline. Lasati la marinat o ora.

Porniti cuptorul la 180 grade.
Se calesc toate ingredientele taiate marunt cu exceptia tofu pentru 7-10 min. Se adauga crema de tofu si se amesteca bine, se potriveste de sare si piper. Crema de tofu se gaseste de cumparat ca atare insa se poate inlocui si cu tofu natur maruntit foarte bine.

Se umplu ciupercile cu compozitia de legume si se dau la cuptor pentru 40-45 min.

Se servesc calde.



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Vegan

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: