Acest sos este o versiune home-made a sosului satay; am servit cu diverse ocazii acest sos alaturi de frigarui sau de carne la gratar insa de fiecare data era sos din plic…sau din borcan. Asa ca am gasit o modalitate mai sanatoasa de a-l prepara acasa.
Ingrediente (organice):
– 2 linguri cu varf de unt de arahide organic, fara zahar
– sucul de la 1 lamaie
– 1 lingura sos de soia tamari fara gluten
– 1 lingura de boia de ardei (optional boia de ardei iute)
– 1 lingura de sirop de agave
– sare
– 2 linguri de ulei de masline
– 1 lingurita de ienibahar macinat
– putina apa pentru a subtia compozitia
Mod de preparare:
Amestecati prima data untul de arahide cu sucul de lamaie, uleiul de masline si sosul de soia. Adaugati restul ingredientelor si amestecati pana compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Adaugati apa pentru a subtia putin.
Sosul nu trebuie sa fie foarte lichid, insa untul de arahide are tendinta de a se ingrosa pe masura ce se amesteca. Ceea ce rezulta trebuie sa aiba consistenta unui piure.
Se serveste cu frigarui de tofu (vezi reteta aici) sau frigarui de carne (vezi reteta aici).
Enjoy!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Sosuri&dressing-uri, Vegan
Leave a Reply