Sos de arahide

Acest sos este o versiune home-made a sosului satay; am servit cu diverse ocazii acest sos alaturi de frigarui sau de carne la gratar insa de fiecare data era sos din plic…sau din borcan. Asa ca am gasit o modalitate mai sanatoasa de a-l prepara acasa.
Sos arahide (800x694)_result

 Ingrediente (organice):
– 2 linguri cu varf de unt de arahide organic, fara zahar
– sucul de la 1 lamaie
– 1 lingura sos de soia tamari fara gluten
– 1 lingura de boia de ardei (optional boia de ardei iute)
– 1 lingura de sirop de agave
– sare
– 2 linguri de ulei de masline
– 1 lingurita de ienibahar macinat
– putina apa pentru a subtia compozitia

 

Mod de preparare:

Amestecati prima data untul de arahide cu sucul de lamaie, uleiul de masline si sosul de soia. Adaugati restul ingredientelor si amestecati pana compozitia devine cremeosa si se deschide la culoare. Adaugati apa pentru a subtia putin.
Sosul nu trebuie sa fie foarte lichid, insa untul de arahide are tendinta de a se ingrosa pe masura ce se amesteca. Ceea ce rezulta trebuie sa aiba consistenta unui piure.

Se serveste cu frigarui de tofu (vezi reteta aici) sau frigarui de carne (vezi reteta aici).

Enjoy!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Sosuri&dressing-uri, Vegan

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: