Lasagna cu conopida

Daca vrei o lasagna usoara, gustoasa si aspectuoasa, va recomand lasagna cu conopida in loc de carne; este usor de preparat, usor de digerat si are un gust surprinzator de fin.
Daca prepari de exemplu o salata de conopida, gustul sau devine mai pregnant in combinatie cu usturoiul dar in aceasta reteta de lasagna gustul de conopida se pierde putin prin combinatie cu cel de rosii astfel incat la final vei fi surprins si vei mai cere o portie. Asadar, reteta!

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 portii:

– o conopida medie (cca. 750 g)
– 800 g sos de rosii
– 200 g cascaval ras
– 8 foi de lasagna
– 5 catei de usturoi striviti marunt
– ulei de masline extravirgin
– oregano
– sare
– piper
– apa
– o tava lunga de chec de cel putin 10 cm inaltime

Mod de preparare:

Spalati, uscati si tocati marunt conopida cu ajutorul unui blender.

Caliti usturoiul timp de 2 minute in ulei de masline apoi adaugati conopida maruntita si sosul de rosii. Fierbeti sosul timp de 5-7 minute pana se inmoaie conopida, potriviti de sare, piper si oregano apoi luati de pe foc si lasati 5 minute sa se raceasca.
!!! Daca sosul de rosii este prea concentrat, adaugati putina apa pentru a-l subtia. Sosul final care include si conopida trebuie sa fie suficient de lichid pentru ca lasagna sa se poata hidrata suficient.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Ungeti tava de chec cu putin ulei de masline. Scoateti 2 linguri de sos si intindeti pe fundul tavii iar restul de sos il portionati in patru parti egale.

Asezati 2 foi de lasagna pe fundul tavii si deasupa o portie de sos; procedati la fel pentru urmatoarele trei straturi de foi de lasagna si sos si dati la cuptor timp de 25 minute. Foile trebuie sa fie acoperite complet de sos.

In timpul coacerii verificati cu o lingura sa fie toate colturile foilor impregnate in sos de rosii pentru a nu se usca. La sfarsit presarati deasupra cascavalul ras si dati la cuptor timp de inca 10 minute pana se rumeneste.

Serviti calda. Pofta buna!



Categories: Feluri principale, Italian, Paste&pizza, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: