In fiecare an, de Paste, mancam drob cu oua fierte si cu salata de hrean. Dar salata sau sosul de hrean merge bine si langa peste afumat sau langa rulada de porc.
In familie noi preparam hreanul foarte simplu: cu sare, otet si putina apa.
In ultima vreme am incercat si sosul de hrean cu smantana care este mai cremos si mai fin si merge de minune cu pastrav afumat.
Asadar, cele doua retete de sos de hrean. Sper sa va placa si sa le incercati de Paste!
Hrean la borcan cu otet si sare
Ingrediente – pentru 4 borcane mici:
– 1 kg hrean – 750 g hrean ras
– 500 ml apa
– 150 ml otet de mere
– o lingura sirop de agave
– sare
Mod de preparare:
Spalati si curatati hreanul apoi dati-l prin razatoarea mica. Este recomandat ca aceasta opertiune sa se faca afara, in aer liber.
Amestecati apoi toate ingredientele de mai sus, potriviti de sare si puneti in borcane cu capac.
Pastrati la frigider. Se poate consuma timp de 3-4 saptamani.
Serviti cu carne de miel, carne de porc, cu drob, cu oua fierte, salata de sfecla rosie sau cu peste afumat.
Hreanul este foarte tare, daca doriti sa isi mai piarda din tarie asezati salata pe o farfurie si lasati la aer inainte de servire.
Sos de hean cu smantana
Ingrediente:
– 400 g hrean ras
– 250 g smantana
– o lingurita otet de mere
– sare
– o lingura sirop de agave
Mod de preparare:
Spalati si curatati hreanul apoi dati-l prin razatoarea mica. Este recomandat ca aceasta opertiune sa se faca afara, in aer liber.
Amestecati toate ingredientele de mai sus, potriviti de sare si dati la frigider jumatate de ora inainte de a consuma.
In ambele retete, proportia de otet poate fi modificata dupa gust, la fel si siropul de agave care se poate inlocui cu miere.
S-aveti pofta! Paste fericit!
Categories: Fara gluten, Sosuri&dressing-uri, Vegetarian
Și eu folosesc acest preparat.🙂 Mulțumim pentru recomandare!🤗👍💖🌹
LikeLike
Cu mare drag! Paste fericit!
LikeLike
Paște fericit!🤗💖🌹🍀🕊️
LikeLike
Este un ”must have” de Paști, dar și de Anul Nou, aș zice 🙂
Siropul de agave este un exotism în rețetă, dar o să încerc varianta.
LikeLike
Mult succes! Paste fericit!
LikeLiked by 1 person
De Anul Nou am incercat sosul cu rulada de porc la cuptor. A fost deosebit!
LikeLiked by 1 person