Sos de hrean

In fiecare an, de Paste, mancam drob cu oua fierte si cu salata de hrean. Dar salata sau sosul de hrean merge bine si langa peste afumat sau langa rulada de porc.
In familie noi preparam hreanul foarte simplu: cu sare, otet si putina apa.
In ultima vreme am incercat si sosul de hrean cu smantana care este mai cremos si mai fin si merge de minune cu pastrav afumat.

Asadar, cele doua retete de sos de hrean. Sper sa va placa si sa le incercati de Paste!

Hrean la borcan cu otet si sare

Ingrediente – pentru 4 borcane mici:

– 1 kg hrean – 750 g hrean ras
– 500 ml apa
– 150 ml otet de mere
– o lingura sirop de agave
– sare

Mod de preparare:

Spalati si curatati hreanul apoi dati-l prin razatoarea mica. Este recomandat ca aceasta opertiune sa se faca afara, in aer liber.
Amestecati apoi toate ingredientele de mai sus, potriviti de sare si puneti in borcane cu capac.
Pastrati la frigider. Se poate consuma timp de 3-4 saptamani.

Serviti cu carne de miel, carne de porc, cu drob, cu oua fierte, salata de sfecla rosie sau cu peste afumat.
Hreanul este foarte tare, daca doriti sa isi mai piarda din tarie asezati salata pe o farfurie si lasati la aer inainte de servire.

Sos de hean cu smantana

Ingrediente:

– 400 g hrean ras
– 250 g smantana
– o lingurita otet de mere
– sare
– o lingura sirop de agave

Mod de preparare:

Spalati si curatati hreanul apoi dati-l prin razatoarea mica. Este recomandat ca aceasta opertiune sa se faca afara, in aer liber.

Amestecati toate ingredientele de mai sus, potriviti de sare si dati la frigider jumatate de ora inainte de a consuma.

In ambele retete, proportia de otet poate fi modificata dupa gust, la fel si siropul de agave care se poate inlocui cu miere.

S-aveti pofta! Paste fericit!



Categories: Fara gluten, Sosuri&dressing-uri, Vegetarian

Tags:

6 replies

  1. Și eu folosesc acest preparat.🙂 Mulțumim pentru recomandare!🤗👍💖🌹

    Like

  2. Este un ”must have” de Paști, dar și de Anul Nou, aș zice 🙂
    Siropul de agave este un exotism în rețetă, dar o să încerc varianta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: