Piure de bob

Sa va spun drept, eu nu am vazut niciodata o planta de bob. Nu am vazut nici macar bob proaspat. Am cumparat bob congelat deoarece mi s-a parut ca este interesant si ma intrebam ce gust ar avea….L-am gatit si mi-a placut mult iar de atunci prepar des piure de bob pe care il servesc alaturi de salata de ardei copt.
Bobul se poate folosi si la ciorbe, in salate sau ca mancarica de bob. Dar cel mai mult imi place ca piure deoarece are o textura fina, o culoare interesanta de verde-viu si un gust deosebit in combinatie cu chimenul si sucul de lamaie. Asadar, reteta:

Ingrediente (organice) – pentru 4 portii:

– 700 g bob fiert (eu am folosit 2 conserve)
– o ceapa taiata marunt:
– 5 catei de usturoi taiati marunt
– zeama de la o jumatate de lamaie
– sare
– piper
– chimen
– ulei de masline extravirgin
– unt de cocos
– putina apa

Mod de preparare:

Caliti ceapa si usturoiul in unt de cocos; adaugati bobul fiert si mai caliti timp de 5 minute. Adaugati condimentele si sarea dupa gust si putina apa pentru a nu fi prea uscat.

Luati de pe foc si lasati putin sa se raceasca. Puneti in blender, adaugati ulei de masline dupa gust si zeama de lamaie si mixati la putere maxima pana devine ca o pasta.

Serviti cald cu salata de ardei copti. Pofta buna!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Garnituri, Pate-uri&spread-uri, Vegan

Tags: , , , ,

6 replies

  1. Din câte îmi amintesc, planta seamănă cumva cu o mătură 🙂
    Rădăcina e cam scurtă, deci în zonele secetoase trebuie udată.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: