Pasta de dovlecei cu iaurt

Dovlecei proaspeti, verdeata, menta, iaurt: delicios si revigorant pe timp de vara! Un aperitiv usor de preparat care poate fi servit in mai multe feluri: cu legume, cu oua fierte, cu crackers.

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 portii:

– 2 dovlecei subtiri taiati rondele
– 200 g iaurt grecesc
– 3 catei de usturoi maruntiti
– 2 fire de usturoi verde proaspat taiat rondele
– o lingurita menta maruntita
– 50 ml ulei de masline extravirgin
– un buchetel de patrunjel si marar maruntite
– sare
– piper

Mod de preparare:

Aburiti dovleceii timp de 10 minute in aburitor pana se inmoaie. Lasati sa se raceasca, scurgeti de apa apoi pasati cu furculita.
Frecati dovleceii cu ulei de masline si usturoi pana devin pasta apoi adaugati iaurtul, usturoiul verde, menta si verdeata si omogenizati incet. Potriviti de sare si piper.

Dati la rece 2 ore inainte de servire. Pofta buna!

 



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Pate-uri&spread-uri, Vegetarian

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: