Dovlecei proaspeti, verdeata, menta, iaurt: delicios si revigorant pe timp de vara! Un aperitiv usor de preparat care poate fi servit in mai multe feluri: cu legume, cu oua fierte, cu crackers.
Ingrediente (organice) – pentru 4-6 portii:
– 2 dovlecei subtiri taiati rondele
– 200 g iaurt grecesc
– 3 catei de usturoi maruntiti
– 2 fire de usturoi verde proaspat taiat rondele
– o lingurita menta maruntita
– 50 ml ulei de masline extravirgin
– un buchetel de patrunjel si marar maruntite
– sare
– piper
Mod de preparare:
Aburiti dovleceii timp de 10 minute in aburitor pana se inmoaie. Lasati sa se raceasca, scurgeti de apa apoi pasati cu furculita.
Frecati dovleceii cu ulei de masline si usturoi pana devin pasta apoi adaugati iaurtul, usturoiul verde, menta si verdeata si omogenizati incet. Potriviti de sare si piper.
Dati la rece 2 ore inainte de servire. Pofta buna!
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Pate-uri&spread-uri, Vegetarian
Leave a Reply