Anything is good if it’s made of chocolate. Right?
Am incercat cateva retete de brownie si aceasta mi s-a parut cea mai apropiata de gustul meu. Asa ca, here it is. Nu este foarte dulce deoarece eu folosesc ciocolata cat mai neagra (uneori cu coaja de portocala) si am redus portia de zahar de la reteta originala de la 250g la 150g. Sper sa va placa!
Ingrediente (organice):
– 300 g ciocolata (de 70-80% cacao)
– 250 g unt
– 3 oua
– 150 g zahar de cocos
– 50 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– un praf de sare
– optional extract de vanilie
– o tava patrata unsa cu unt de cocos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160-170 grade Celsius. Puneti ciocolata si untul la topit. Eu am folosit ciocolata Lindt cu coaja de portocala si gustul a fost deosebit.
Intre timp, frecati ouale cu zaharul pana devin spuma apoi adaugati faina, sarea si praful de copt. Amestecati bine.
Amestecati usor aluatul cu crema de ciocolata. Turnati in tava si dati la copt timp de aproximativ 35 minute. Faceti testul scobitorii pentru a verifica daca este gata: scobitoarea nu trebuie sa fie complet uscata, trebuie sa aiba urme de ciocolata pe ea.
Lasati la racit timp de 30 minute dupa care taiati prajitura in bucati patrate; ar trebui sa iasa aproximativ 16 bucati. Pofta buna!
Categories: Deserturi, Vegetarian
Leave a Reply