Daca e thai inseamna ca e cu lapte de cocos, curry si alte mirodenii! Si cu creveti – preferatii mei!
Ingrediente (organice) – pentru 6 portii:
– 1 ceapa mare tocata marunt
– 4 catei de usturoi tocati marunt
– 1 cm3ghimbir tocat marunt
– o cana ciuperci tocate marunt
– 2 cani de varza tocate marunt
– 500 g creveti decorticati
– 400 ml lapte de cocos
– 1 l supa de legume (preparata cu vegeta de casa)
– 2 linguri chilli sos sau sambal
– o lingurita curry
– o lingurita boia de ardei dulce
– sucul de la 1 lamaie
– sare
– piper
– o lingura unt de cocos
– patrunjel sau arpagic tocat marunt pentru servire
Mod de preparare:
Caliti ceapa, usturoiul si ghimbirul in unt de cocos timp de 5 minute; adaugati varza si ciupercile si mai caliti 5 minute.
Adaugati supa de legume si crevetii si dati la fiert timp de 10 minute la foc mic. Adaugati apoi laptele de cocos, zeama de lamaie si restul condimentelor, potriviti de sare si piper si fierbeti in continuare inca 10 minute.
Opriti focul si presarati verdeata deasupra.
Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare, Supe si ciorbe, Thai
Leave a Reply