Imi place spanacul si ceapa verde, imi place verdeata proaspata in general asa ca m-am gandit sa prepar un quiche cu verdeata si branza. A iesit foarte gustos si foarte aratos 😉 . Sper sa va placa si voua!
Pentru aluatul de quiche am folosit reteta de blat de AICI si l-am preparat fara gluten. In varianta cu gluten se inlocuieste faina fara gluten din reteta cu faina normala.
Ingrediente (organice) pentru compozitia (umplutura) de quiche – pentru 6 portii:
– 1 mana generoasa de spanac (sau 100 g spanac oparit)
– 4 fire de ceapa verde tocate marunt
– 4 fire de ceapa verde intregi, taiate pe lungime
– 100 g branza burduf/gorgonzola/ricotta taiata cubulete
– 50 g cascaval ras
– 4 oua batute
– 200 g smantana soia
– putin ulei de masline extravirgin
– sare
– un vas termoizolant cu capac
Mod de preparare:
Preparati blatul de quiche conform retetei si dati la frigider. Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Spalati spanacul si opariti-l cu apa fiarta timp de 2-3 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l marunt.
Amestecati spanacul cu celelalte ingrediente: ceapa tocata marunt, cu ouale, cascavalul ras, smantana si potriviti de sare.
Asezati blatul in tava cu margini de 1 cm in sus, asezati cubuletele de branza peste blat si turnati compozitia de quiche deasupra. De-a lungul compozitiei asezati ceapa taiata pe lungime si presarati putin ulei de masline.
Dati la cuptor timp de 30 de minute cu capac apoi 10 minute fara capac pentru a se rumeni deasupra.
Serviti atat cald cat si rece. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply