Va place quiche-ul? Quiche cu legume, quiche cu peste, quiche cu pui… l-am incercat si eu in diverse combinatii si, desi gustos, mi s-a parut destul de gras deoarece, pe langa celelelte ingrediente, contine intotdeauna branza.
De aceea atunci cand il prepar, aleg varianta de aluat fara gluten (prin combinarea diverselor tipuri de fainuri fara gluten) si fara branza. Este foarte satios, gustos si mult mai digerabil 🙂 .
Ingrediente (organice) – pentru 6 persoane:
Pentru aluat:
– 200 g faina fara gluten (eu am pus hrisca si teff in proportie de 50-50%)
– 60 g unt la temperatura camerei
– 100 ml apa
– sare
Pentru umplutura:
– 250 g smantana (se poate folosi smantana vegetala de soia sau de orez)
– 4 oua
– 130 g praz taiat rondele subtiri
– 150 g ciuperci taiate felii subtiri
– 150 g ardei taiat felii subtiri
– o legatura de patrunjel tocat marunt
– sare
– tava de 25/35 cm unsa cu unt de cocos
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu untul si cu putina sare apoi cu apa rece; se framanta aluatul si se lasa la rece timp de o ora.
Pregatiti umplutura: se amesteca intr-un bol toate legumele feliate, se presara sare dupa gust; se adauga ouale batute cu smantana si cu patrunjelul.
Preincalziti cuptorul la 180 °C.
Se intinde cu mana aluatul pe tava astfel incat sa se ridice 1 cm in sus pe margini; se toarna compozitia peste aluat si se da la cuptor.
Coaceti timp de 30-35 minute pana se rumeneste putin deasupra.
Se serveste atat cald cat si rece. Daca vi se pare prea sec (aluatul fara gluten poate da aceasta impresie) serviti alaturi de un sos sau de o salata.
Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply