Minestra col Pesto

Am denumit-o mancare de carantina pentru ca s-a potrivit la fix cu legumele si conservele pe care le am in acest moment in camara. Reteta am luat-o din colectia Blue Band – o colectie de retete olandeze care acopera toate categoriile: legume, carne, peste, orez, pasta, aperitive, desert etc.. Retetele traditionale din aceasta colectie sunt preferatele mele deoarece sunt simple si foarte gustoase. Stiu de fiecare data ca nu dau gres la cantitati sau la gust. De multe ori mi s-a intamplat sa iau o carte de retete cu poze sugestive si colorate iar retetele sa fie pur comerciale si fara gust. Nu si Blue Band.
Am cautat o vreme pana am gasit toate cartile din colectia Blue Band deoarece nu se mai tiparesc, insa a meritat efortul.


Asadar va prezint azi Minestra col Pestro – sau tocanita de legume cu gust de busuioc mai pe romaneste. Surprinzatoare! Daca doriti Minestra de post, serviti fara parmezan.

 

Ingrediente – pentru 6 portii olandeze (8 portii romanesti):

– 300 g fasole alba gata fiarta
– 1 felie telina taiata cubulete
– 200 g varza taiata subtire
– 1 cartof taiat cubulete
– 1 vanata taiata cubulete
– 1 dovlecel taiat cubulete
– 200 g fasole verde taiata bucati
– 2 rosii taiate cubulete
– 100 g mazare
– 50 ml ulei de masline
– 200 g orez
– 1,5 – 2 l apa
– sare
– piper
– *Pesto
– optional 100 g parmezan ras
– seminte de pin prajite (reteta AICI)

*Pentru Pesto – puteti alege Pesto din borcan sau un amestec preparat de Dvs (pe care il recomand mai degraba): un buchetel de busuioc, patrunjel, arpagic verde sau 2 catei de usturoi toate tocate marunt si amestecate cu putina sare.

Mode de preparare:

Prajiti legumele proaspete (fara fasole si rosii) in ulei timp de 5 minute; adaugati apoi rosia si fasolea, mai caliti timp de 5 minute. Adaugati orezul, apa, sare si piper si dati la fiert sub capac la foc mic timp de 30 minute.

Dupa ce opriti focul, presarati deasupra verdeata sau pesto, semintele de pin si parmezanul. Serviti calda cu salata de verdeturi sau de muraturi asortate. Enjoy!



Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegan, Vegetarian

Tags: , ,

2 replies

Leave a comment