Supa corsicana de peste

Supa corsicana de peste – este o supa-crema apetisanta pe care am servit-o in Corsica cu crutoane de paine si branza rasa.
Azi mi-am amintit cu drag de Corsica si de vara, de nisip si apa azurie….si daca tot stam acasa de COVID-19 am preparat-o si savurat-o cu cea mai mare placere.
Si sa stiti ca merge de minune si cu peste din conserva 😉 (asa, de carantina).
S-aveti pofta!

Ingrediente (organice) – pentru 6 portii:

– 1.2 kg peste (reteta originala: rockfish = somon de roca); eu am preparat-o atat cu file de ton cat si cu sardine si de ambele dati a iesit foarte gustoasa
– 4 cepe mari taiate rondele
– 5 rosii grase decojite si zdrobite
– 4 catei de usturoi zdrobiti
– 1 bucata de telina radacina taiata cubulete
– 1/2 bulb de fenicul taiat cubulete
– 2 l apa
– 3 linguri ulei de masline
– 1 buchet de verdeata tocat marunt (patrunjel, arpagic etc)
– sare
– piper

Mod de preparare:

Curatati pestele si indepartati capul apoi taiati-l in bucati mari.

Caliti ceapa, usturoiul, feniculul si telina timp de 3 minute. Adaugati rosiile si pestele si continuati sa caliti inca 3 minute apoi adaugati apa si dati la fiert la foc mic timp de 45 minute.
Cand este aproape gata, adaugati verdeata, potriviti de sare si piper si mai dati un clocot.
In reteta originala se recomanda filtrarea supei printr-un vas de terina (care este o sita), iar pestele se ia de pe oase si se macina impreuna cu legumele apoi se amesteca cu supa. Avand in vedere ca eu am folosit peste fara oase, am mixat usor intreg continutul (legume si peste) pana a rezultat un piure sau o supa crema cu textura nu foarte cremoasa. Am pus-o din nou pe foc si am mai dat un clocot.

Se serveste imediat cu crutoane de paine (reteta AICI) si branza razuita deasupra; in Corsica branza cu care s-a servit supa era un fel de cascaval mai gras. In reteta pe care am gasit-o la modul de servire se specifica crutoane si sos Rouille (am gasit o reteta AICI daca doriti sa incercati). Dar cea mai gustoasa varianta este supa simpla fara nici un fel de adaos 🙂



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Francez, Peste si fructe de mare, Supe si ciorbe

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: