Cheesecake la cuptor

Nu prepar prajituri foarte des, de obicei ma limitez la un desert rapid pe baza de fructe sau iaurt insa de Pasti parca lipsea prajitura cu branza. Asa ca am incercat un cheesecake copt cu aluat crocant de biscuiti si crema de branza cu vanilie si lamaie. Not bad at all 😉 !

Ingrediente (organice):

– 80 g unt
– 225 g biscuiti digestivi macinati
– 675 g crema de branza (ricotta)
– 250 g smantana (créme fraiche)
– 5 oua
– 150 g zahar
– 1 lingurita pudra de vanilie
– zeama de la 2 lamai
– o tava rotunda cu margine detasabila
– unt de cocos topit

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti tava cu unt de cocos topit.

Topiti untul. Lasati putin sa se raceasca si amestecati-l cu un ou si cu biscuitii sfaramati apoi asezati in tava intr-un strat presat.

Bateti albusurile spuma cu zaharul; amestecati galbenusurile cu crema de branza, cu smantana, cu zeama de lamaie si cu vanilia. Incorporati usor albusul batut in crema de branza si amestecati pana se omogenizeaza complet.

Turnati crema de branza peste blat si dati la cuptor timp de 40-45 de minute. Dupa ce este gata lasati sa se raceasca si dati la frigider timp de 3 ore inainte de servire.

Eu am servit cu gem de coacaze. Un deliciu. S-aveti pofta!



Categories: Deserturi, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: