Usor de preparat si gustos: budinca de fructe!
Ingrediente (organice) – pentru 6-8 portii:
– 500 g mascarpone
– 250 g frisca lichida
– 3 linguri indulcitor (zahar cocos, xylitol)
– 750 g coktail de fructe (proaspete sau din compot): mango, ananas, struguri, mandarine, coacaze, pere etc.
– 8-10 felii de chec (orice fel de chec sau chec cu magiun reteta AICI)
– optional (pentru varsta 18+) cateva linguri de lichior amaretto
– indulcitor de mar pentru decor
Mod de preparare:
Bateti frisca lichida cu mixerul conform instructiunilor. Separat intr-un bol amestecati mascarpone cu zaharul pana se omogenizeaza bine.
Incorporati incet frisca in mascarpone, pana devine o crema spumoasa. Crema mascarpone o puteti prepara si cu oua – reteta AICI
Intr-un castron (de preferinta transparent) asezati bucatile de chec, peste ele turnati coktailul de fructe si daca ati optat pentru lichior – stropiti lichiorul deasupra. Turnati deasupra crema mascarpone si ornati cu sirop de mar sau orice alt sirop (de artar, de agave etc).
Dati la frigider o jumatate de ora inainte de servire.
O alta varianta ar fi sa pregatiti cele 6-8 portii direct in boluri de servire, punand aceleasi straturi (chech, fructe, crema) in fiecare bol.
Enjoy!
Categories: Deserturi, Vegetarian
Leave a Reply