Chec cu magiun de prune

Daca magiunul de prune mai are nevoie de prezentare: este un gem natural, fara zahar care necesita prune bine coapte, o cratita mare (la tara se foloseste de obicei un cazan de alama) si muuuuulta rabdare pentru preparare.
Azi voi folosi magiun de prune pentru a prepara un chec delicios; am preparat acest chec si cu faina fara gluten (de cocos, de teff sau hrisca) si cu lapte vegetal (de soia, ovaz). Optional se pot adauga nuci in aluat.
Checul cu magiun nu este deloc o prajtura pufoasa si uscata asemenea checului traditional, este mai degraba o prajitura densa, umeda asemenea unei brownie.

Ingrediente organice – pentru 6 -8 portii:

– 2 oua
– 3-4 linguri zahar de cocos
– 150 g magiun de prune
– 1 pahar lapte (200 ml)
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– 6 linguri faina (75 g)
– o lingurita praf de copt

Mod de preparare:

Frecati ouale intregi cu zaharul pana devin o pasta cremoasa; adaugati magiunul de prune si uleiul de masline.
Adaugati incet faina, praful de copt alternand cu laptele. Amestecati incet pana se omogenizeza toate ingredientele.

Dati la cuptor la temperatura de 180 grade Celsius timp de 40-45 minute.

S-aveti pofta!



Categories: Deserturi, Romanesc, Vegetarian

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: