Tiramisu cu zmeura

Nu sunt un foarte mare fan al prajiturilor si in special al celei care poarta numele de Tiramisu insa uneori trebuie sa pregatesc un desert pentru o masa festiva la care participa si copii. Astfel, m-am gandit sa fie ceva rapid care nu necesita coacere, m-am inspirat si din blogul lui Mrs. Twinkle si am incercat un tiramisu cu zmeura si sirop de zmeura. A fost absolut delicios, racoritor, rapid de preparat si…insuficient.
L-am preparat pe parcurs atat cu zmeura proaspata cat si cu zmeura congelata, atat cu piscoturi de tiramisu cat si cu biscuiti fara gluten. Este…mai mult decat delicios, divin, excelent si musai trebuie sa il incercati.

Ingrediente (organice) – pentru 8 persoane:

– 750 g mascarpone
– 4 oua
– 5 linguri zahar (se poate folosi xylitol, zahar de cocos insa crema va avea o tenta maronie in acest caz)
– 200 g piscoturi
– 200 ml sirop de zmeura (reteta pentru sirop de casa AICI)
– 400 g zmeura
– un vas dreptunghiular de sticla cu pereti inalti

Mod de preparare:

Crema:
– separati albusurile de galbenusuri
– bateti albusurile spuma
– frecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase (folositi mixerul)
– incorporati crema mascarpone in crema de galbenusuri si amestecati usor pana se omogenizeaza bine (cu mixerul)
– folositi o spatula de lemn pentru a incorpora albusurile in crema si amestecati incet-incet pentru ca aceasta sa ramana pufoasa

 

Tiramisu:

– asezati un strat subtire de crema pe fundul tavii
– intr-un castron, inmuiati fiecare piscot in sirop de zmeaura apoi asezati-l peste crema pana formeaza un strat complet
– presarati zmeura peste piscoturi
– turnati un strat de crema deasupra si nivelati cu spatula
– din nou, un strat de piscoturi, zmeura si crema si am ajuns la inaltimea tavii
– deasupra ornati cu zmeura si dati la frigider timp de 1-2 ore inainte de servire.

 

Daca folositi zmeura congelata: scoateti zmeura din congelator si lasati-o la temperatura camerei cateva ore pana se inmoaie putin cat sa se poata prelucra dar nu prea mult deoarece se va sparge. In functie de preferintele Dvs., puteti folosi mai multa zmeura pentru un gust mai pronuntat.
De asemenea, in functie de textura siropului si a piscoturilor, este posibil sa varieze si cantitatea acestora. Unele piscoturi sunt mai groase si absorb mai mult lichid, unele tipuri de sirop sunt mai dense iar altele mai lichide.

Va doresc spor la tiramisu! Si pofta buna!



Categories: Deserturi, Vegetarian

Tags: ,

2 replies

  1. Thank you for the link❣️

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: