Ciorba cu perisoare de somon

A trecut ceva vreme de cand am postat ultima oara o reteta….mai degraba mi-a fost gandul la vara, la mare si la ultima vacanta; apoi m-am luat cu racelile si cu virozele, cu frunzele de toamna si cu scoala. Insa stati linistiti, nu am uitat sa gatesc, mi-a fost mai greu cu timpul pentru scris si pentru fotografii.
M-am gandit la cateva retete pentru perioada urmatoare si de abia astept sa le impartasesc pe aceasta pagina. Pentru azi avem ciorba cu perisoare de somon – o cioarba delicioasa pentru iubitorii de peste si nu numai.
Am folosit o varietate cat mai bogata de legume pentru o aroma intensa, am folosit hrisca in loc de orez pentru perisoare, am condimentat cu marar si am servit cu ardei iute. Sper sa va placa!

Ingrediente – pentru 8 portii de ciorba:

Pentru ciorba:
– 500 g mix de legume taiate marunt (din care aveti prin camara/congelator): morcov, pastarnac, telina, cartof, praz, ardei gras, kale, fasole verde, dovlecel
– 3 l apa
– 1 ceapa taiata marunt
– 1 lingura marar tocat marunt
– 2 linguri vegeta de casa (reteta AICI)
– 1 lingura boia de ardei dulce
– sare
– 2 linguri ulei de masline
– 1 lingura unt de cocos

Pentru perisoare:
– 500 g somon file
– 1 ou
– 5 linguri faina fara guten (linte sau naut)
– 3 linguri hrisca
– 1 lingurita marar tocat marunt
– piper
– sare

Pentru servire (optional):
– zeama de varza acra
– ardei iute
– smantana vegetala

Mod de preparare:

– aburiti somonul timp de 10 minute;
– indepartati pielea de pe file, maruntiti-l cu furculita si puneti-l intr-un castron sa se raceasca;
– intre timp pregatiti supa: caliti ceapa in unt de cocos timp de 3 minute apoi adaugati celelalte legume, vegeta, apa si dati la fiert
– pregatiti perisoarele: amestecati somonul cu oul, hrisca si cu celelalte ingrediente si omogenizati bine
– formati perisoarele de marimea unei nuci si asezati-le pe un dos de lemn
– cand incepe sa fiarba, adagati perisoarele in cioarba
– adaugati boiaua, mararul in ciorba si potriviti de sare si piper
– fierbeti la foc mic timp de 20 minute
– opriti focul si adaugati uleiul de masline
– lasati sub capac inca jumatate de ora inainte de servire

Serviti ciorba simpla sau cu smantana, zeama de varza, ardei iute…sau in orice combinatie va place. S-aveti pofta!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Peste si fructe de mare, Supe si ciorbe

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: