Stiati ca scoicile sunt foarte bogate in minerale si vitamina B12? Este adevarat ca ele contin mai putine proteine decat carnea de pui de exemplu, dar totodata sunt sarace si in grasimi fiind foarte sanatoase. Carnea de scoica este foarte moale si uneori poate avea gust de apa, de ierburi de mare 😉 .
Mie imi place sa le consum asezonate cu diverse condimente si arome sau cu sos de rosii.
Pentru azi am preparat scoici gratinate la cuptor in boluri ceramice de cate o persoana. Asadar, voi prezenta ingredientele pentru o portie.
Ingrediente (1 portie):
– 30 g praz taiat rondele (o bucata de praz de aproximativ 10 cm lungime)
– 50 g scoici (fara cochilie)
– 30 g cascaval ras
– sare
– piper
– zeama de lamaie
– un cubulet de unt topit (cam o lingura)
– 1 lingura apa
– vase ceramice mici, pentru 1 persoana
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Asezati jumatate din cantitatea de praz pe fundul vasului ceramic, adaugati putina sare si piper deasupra; asezati scoicile apoi restul de praz deasupra. Adaugati sare si piper, zeama de lamaie si untul topit. Presarati deasupra cascaval razuit si dati la cuptor timp de 20 de minute pana se rumeneste cascavalul.
Serviti fierbinte. Sunt absolut delicioase daca sunt savurate alaturi de un vin alb demisec.
Categories: Aperitive si gustari, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply